Două persoane sancționate în Șomcuta Mare, pentru că au aruncat gunoiul în pădure

0
83

La mijlocul anului trecut, în Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare, s-a instituit un program de colectare selectivă a deșeurilor. Fiecare gospodărie a primit pubelă pentru fracția uscată: mase plastice și metale (pubela galbenă), iar pentru hârtie, plastic și sticlă, în fiecare localitate au fost amplasate containere tip iglu.
În loc să folosească pubela sau containerele puse la dispoziție însă, unii cetățeni preferă să arunce gunoaie pe unde-i taie capul. Astfel, apar deșeuri depozitate ilegal pe malurile apelor, în păduri, pe pășuni, la marginea localităților etc.
Primăria Șomcuta Mare a demarat mai multe acțiuni de curățare a zonelor în care s-au depozitat ilegal deșeuri, iar Poliția Locală a acționat pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care nu respectă măsurile de protecție a mediului și cură­țenia în spațiile publice. Zilele trecute, doi cetățeni din Hovrila, localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare, au fost identificați și sancționați pentru deșeurile aruncate în pădurea de la marginea localității. Reprezentanții Poliției Locale avertizează că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr.5/2017, abandonarea deșeurilor și a ambalajelor pe spații verzi, în locuri publice sau pe orice teren aparținând domeniului public se sanc­ționează cu amenzi, valoarea acestora fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.