Simona Halep e în sferturi la Australian Open

0
26

• unde o întâlnește pe Serena Williams

Simona Halep a trecut în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o în optimi pe Iga Swiatek, cu 3-6, 6-1, 6-4.. Halep va juca în sferturi cu fostul număr 1 mondial, Serena Williams.

Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, a întâlnit-o duminică dimineață, în optimile de finală ale turneului de la antipozi, pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA și favorită 15.

Cele două se întâlniseră de două ori anterior, victoriile fiind împărțite. În 2020, poloneza a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de la openul francez. Întâlnirea anterioară a avut loc tot la Roland
Garros, în 2019.

Partida de duminică a debutat sub semnul unui echilibru perfect, cele două servind foarte bine, neacordându-și nicio șansă de break până la 3-3, când Simona a ratat șansa de a câștiga pe serviciul polonezei.

La 3-4 însă, Swiatek a returnat bine și a făcut un break la zero, pentru 3-5, decisiv în câștigarea primului set (3-6), în urma unui joc în care a demonstrat mai mult calm și concentrare.

Simona Halep a început mult mai bine setul secund și a valorificat a treia minge de break în game-ul 2, după un prim game câștigat la zero.

Poloneza comite mai multe erori neforțate, aproape dublu față de adversara sa, dar rezistă bine la schimburile lungi. Însă, primul serviciu al Simonei întră foarte bine, românca arătând mai mult calm.

La 4-1, Halep mai face un break și setul e decis (6-1), românca revenind în meci.

În decisiv, Halep face break-ul la primul game, din a doua încercare, și apoi salvează o minge de break a polonezei, pentru 2-0. Swiatek își revine însă și egalează 2-2.

Simona Halep returnează excelent și face un break la zero, după care își câștigă fără probleme serviciul și e din nou în avantaj de două game-uri, 4-2. Swiatek reduce din diferență pe propriul serviciu, dar Simona se desprinde apoi la 5-3.

Poloneza își asumă riscuri, urcă la fileu și face un game alb (5-4). Simona servește pentru set, meci și calificarea în sferturi și o face bine. Poloneza face trei greșeli neforțate și Simona valorifică prima minge de meci și se califică în sferturi, unde o va întâlni pe Serena Williams.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.