Țigări ascunse în scaune auto pentru copii…

0
14

În Bocicoiu Mare

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au oprit pentru control, în Bocicoiu Mare, un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în România.
La volan se afla o femeie, cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, iar ca pasager pe scaunul din dreapta o altă femeie, cetățean român, de 21 de ani, domiciliată în județul Maramureș.
La un control preliminar al autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit o sacoșă cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii împreună cu cele două femei la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.
În urma controlului, s-a constatat că în mașină se aflau două scaune auto pentru copii, care au fost decupate și în interior au fost ascunse 487 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și Duty-Free, în valoare de aproximativ 5.700 lei.
Drept urmare, țigările au fost confiscate, autoturismul în valoare de 51.450 lei a fost indisponibilizat.

… și la frontiera verde

În Bistra

Joi, 18 februarie, polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea persoanelor, efectuându-se somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit înspre teritoriul statului vecin.
Deoarece personale în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată nu s-au oprit.
La fața locului au fost descoperite 8 colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.900 pachete cu țigări, cu timbru fiscal Belarus.
Țigările, în valoare de aproximativ 45.630 lei, au fost confiscate.
În ambele situații, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.