Haralambie Cacina la borna 98

0
28

Generalul de brigadă (în retragere) Haralambie Cacina s-a născut pe 22 februarie 1923, în Dorna-Arini, jud. Suceava, deci ieri a împlinit 98 de ani, însă din cauza pandemiei Covid-19 ziua n-a mai fost sărbătorită ca altădată, nici în familie (are un fiu în Baia Mare și o fiică în Timișoara), nici împreună cu cei 19 colegi din Filiala Maramureș a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, al cărei președinte de onoare este.
Sublocotenentul Haralambie Cacina a luptat în Al Doilea Război Mondial, inclusiv la Oarba de Mureș. Rănit într-o luptă, după refacere s-a întors din nou pe front. Ajuns la 98 de ani, este sănătos, participă la activitatea asociației, vorbește zilnic prin telefon cu președintele executiv, ne spune colonelul (rtr.) Ionel Corcodel. Filiala a rămas cu 19 veterani (au vîrsta între 92 și 102 ani) și 393 de văduve de război. Ioan Godja-Ou din Văleni este cel mai vîrstnic veteran.
Distins cu ordine și medalii de Ministerul Apărării Naționale, declarat cetățean de onoare al Municipiului Baia Mare, generalul cu o stea Haralambie Cacina este un model pentru întreaga comunitate. Nu se lasă învins nici de viruși. La mulți ani!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.