Mai mulţi bani pentru învăţământ

0
8

În urma adoptării proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021, bugetul Ministerului Educaţiei înregistrează o creştere de finanţare a domeniului învăţământ, în valoare absolută, de 241,8 milioane lei.
Ministerul Educaţiei precizează că această creştere este înregistrată în condiţiile în care bugetul anului 2021 nu mai cuprinde o serie de cheltuieli, precum voucherele de vacanţă, plata diferenţelor salariale conform Legii 85/2016 sau alocări din fondul de rezervă.
Acţiunea învăţământ (total finanţare educaţie) înregistrează, conform proiectului de buget pentru anul 2021, o valoare de 39,65 miliarde lei, în creştere cu 6% faţă de 2020 (creştere cu 2,24 miliarde lei). Cele mai relevante creşteri constau în asigurarea, în premieră de la bugetul de stat, prin bugetele locale, a finanţării pentru bursele elevilor (535,7 milioane lei). De asemenea, o creştere substanţială înregistrează finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, componenta destinată cheltuielilor materiale şi pregătirii profesionale (creştere de 26%, de la 1,259 miliarde lei la 1,585 miliarde lei). Acestui buget urmează să i se adauge finanţarea obţinută prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru reforma educaţiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.