EUROINS, amendată din nou

0
32

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în urma controalelor efectuate, aplicarea mai multor sancțiuni unor entități care activează pe piața asigurărilor și pe piața pensiilor private.
• Astfel, s-a decis sancționarea societății Euroins România Asigurare Reasigurare cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună”.
În luna ianuarie, Consiliul ASF a mai amendat Euroins România Asigurare Reasigurare cu 450.000 lei, din cauza plății cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.
De asemenea, ASF a anunțat, pe 1 octombrie 2020, că a efectuat, în perioada iulie – septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare și în urma deficiențelor constatate a aplicat amenzi, însumând 2,1 milioane lei, și a decis sancționarea directorului general și a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 lei fiecare și retragerea aprobărilor acordate de către ASF.
• În urma analizării rezultatelor acțiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viață, Anna Natalia Grzelonska, în calitate de director general, a fost sancționată cu amendă contravențională de 4.000 lei și avertisment scris.
• Consiliul ASF a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, sancționarea cu amendă contravențională de 2.500 lei și acordarea unui avertisment scris Oanei Viorica Velicu, în calitate de director general.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.