În proiect, muzeu al sticlei la Fărcașa

0
63

Produsele din sticlă, realizate la Fărcașa, erau un brand cândva. Paharele de rubin sau vazele care ieșeau pe poarta fabricii erau la mare căutare. De zeci de ani, însă, fabrica este în paragină. Totuși, industria sticlei s-ar putea „reanima” măcar puțin, în caz că ideea de a realiza un muzeu al sticlei aici s-ar materializa.
Ideea aparține viceprimarului comunei, care ar dori să aducă iar în actualitate, fie și doar sub forma unui muzeu, o ramură economică importantă pentru comunitatea din Fărcașa, dar dispărută demult. Acest obiectiv ar putea beneficia și de susținerea Consiliului Județean Maramureș: „Voi duce în CJ, alături de colegii mei din PMP, un proiect prin care să deschidem un muzeu al sticlei la Fărcașa. Ideea aparține viceprimarului localității, Daniel Decebal. Sprijinul CJ ar putea da o amploare mai mare proiectului. Nu ar fi doar un muzeu cu exponate, ci ar oferi turiștilor posibilitatea să vadă cum se face sticla. Sunt meșteri sticlari din zonă, dispuși să vină să facă demonstrații în direct. Turiștii ar putea pleca cu suveniruri făcute pe loc”, a precizat Romeo Dobocan, consilier județean.
În podurile caselor sau prin vreun dulap se mai găsesc suficiente obiecte care aduc aminte de ceea ce era odată produsul cu care se mândrea toată zona Codrului. Viceprimarul din Fărcașa dorește să strângă toate aceste obiecte într-un singur loc, într-un muzeu al sticlei produsă la Fărcașa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.