Geme Maramureșul de gunoaie!!

0
101

Mai încet cu turismul de lux…

Așa cum deja știm, cum din păcate ne-am obișnuit, în fiecare primăvară, Maramureșul e ticsit de gunoaie. Mai că ți-ai dori să nu avem turiști în această perioadă…
Din păcate, toate mă­rețele planuri și proiecte turistice ale Maramureșului au un dușman co­mun nemilos… gunoaiele. Nici o legătură vizibilă cu necazul depozitului ecologic. E o problemă de educație, de amenzi nedate de-a lungul anilor. Așa se face că, (vezi imaginile), azi, Maramureșul este o mare ghenă. Și atenție, se întâmplă înainte ca gospodarii să își înceapă curățenia în curți, ceea ce, din păcate, va duce la încă un val de gunoaie aruncate aiurea.
Dacă luăm la rând firele de apă, la acest moment avem un râu Lăpuș cu gunoaie agățate-n crengi până la nivelul de 2 metri înălțime, pe mal, în urma viiturilor.
Se petrece inclusiv în rezervație, în Defileul Lăpușului, o imagine absolut dezolantă. În celălalt bazin hidrografic, Iza arată la fel, iar Vișeul e și mai împânzit cu gunoaie. Da, primăriile vor începe acțiunile de curățenie, cu asistați și probabil cu elevi, deși nu sunt ei de vină pentru cele aruncate de cei mari, de părinții lor. La fel, autoritățile de Mediu vor începe cu controale și ulterior cu amenzi.
Cât despre zonele „uscate”, gunoaie sunt aruncate în cele mai neașteptate locuri. În păduri (vezi zona Pietriș, una din cele mai murdare și insalubre păduri/locuri din județ…, dar și pe Herea în Maramureșul istoric, sau pe Huta), pe margini de drum județean sau național. În acest moment, oferta noastră turistică se contrazice major cu realitatea…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.