Elevii au protestat în fața Prefecturii

0
66

• ei cer transport gratuit
Membri ai Asociației Elevilor din Maramureș au protestat ieri, 5 martie, în fața Prefecturii Maramureș vizavi de intenția Guvernului de a emite o ordonanță de urgență care să elimine, din Legea Educației, gratuitatea transportului pentru elevi.
”Vrem transport gratis”, ”Naveta gratis, nu decontată” ori ”Dacă n-am bani de navetă, rămân repetentă?” au fost doar câteva dintre mesajele regăsite pe pancartele membrilor AEM la protestul de ieri.
“Este inacceptabil ceea ce se întâmplă la nivelul educației, în România. Cu toții știm că decontul nu este o măsură eficientă pentru transportul elevilor deoarece nu se acordă în totalitate. Autoritățile ar trebui să își asume gratuitatea transportului elevilor pentru a nu ajunge la o rată mult mai mare a abandonului școlar. Elevii vor transport gratuit așa cum prevede legea”, a punctat Paula Buda, președinte AEM.
La finalul protestului, o expunere scrisă a doleanțelor elevilor a fost transmisă prefectului de Maramureș.
Acțiunea elevilor a fost, însă, una extinsă, reprezentanți ai asociațiilor protestând în mai multe orașe din țară.
Protestele elevilor au fost generate de intenția Guvernului de a emite o ordonanță de urgență care elimină gratuitatea la transport din Legea educației. Elevii spun că Legea nr. 226/ 2020 de completare și modificare a Legii educației, adoptată în toamna anului trecut, prevede gratuitatea la toate tipurile de transport pentru elevi, pe tot parcursul anului calendaristic. De asemenea, Articolul 84, alin. 1, precizează că elevii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.