Casele „antiCovid”, preferatele maramureșenilor

0
146

Agenții imobiliari maramureșeni au observat că tendința de a cumpăra case e în continuare în creștere în rândul maramureșenilor.
După experiența izolării în locuințe în starea de urgență, oamenii au ajuns să se gândească tot mai serios să își cumpere o casă la țară pentru a putea ieși în curte în caz că situația se repetă. Mai mult, au revenit în trend și căsuțele de vacanță.
Maramureșenii preferă tot mai mult să își achiziționeze un teren pentru a-și putea construi o casă. În topul preferințelor sunt casele din lemn. Oamenii se orientează spre zonele limitrofe ale municipiului Baia Mare. Sunt dispuși să se mute la 10-15 km distanță de Baia Mare pentru a fi aproape și de sat, dar și de oraș. Prețurile sunt variabile, în jur de 1.000 – 1.500 euro/100 mp de teren, dar sunt și spații care se vând cu circa 500 euro/mp. Agentul imobiliar, Zoia Bozău, a mai arătat că în topul preferințelor maramureșenilor revin și casele de vacanță, așa zisele case „anticovid”, pentru că le poți utiliza în caz de stare de urgență, atunci când ești nevoit să stai izolat în locuință.
„Era o perioadă când casele de vacanță nu prea mai erau la modă, deoarece oamenii aveau posibilitatea să iasă la SPA, la piscină, la iarbă verde. Acum, lumea se orientează spre casele de vacanță, ca o a doua locuință. Aici preferă să stea, mai ales pe timpul verii pentru că pot ieși în curte. Și în plus, maramureșenii au devenit preventivi. Ei se tem să nu fie nevoiți să stea din nou închiși în casă, așa că se orientează spre aceste case «anticovid»”, a punctat agentul imobiliar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.