Remediul pandemiei: biblioteca

0
26

Ieri, de Bunavestire (Ziua Poliției Române), la sediul Filialei Maramureș „Pintea Viteazu” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, a avut loc o festivitate la care au participat 30 de membri, majoritatea foști polițiști la pensie, în frunte cu președintele col. (r) Ioan Ceterchi. Invitat de onoare a fost dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii județene Petre Dulfu din Baia Mare.
Cu acest prilej, a fost anunțată înființarea Bibliotecii Pintea Viteazu, subfilială a Bibliotecii județene Petre Dulfu. Teodor Ardelean a adus sute de cărți noi și de actualitate, pe care le-a oferit bibliotecii foștilor polițiști. Dintre acestea: „Construind Unirea cea Mare” (8 volume, 8.000 pagini, 1.000 lei), „O sută de personalități maramureșene care au făcut istorie”, „Martirii Poliției Române. Distrugerea poliției sub regimul comunist” (445 pag.) de Florin Șinca, „Homo fraudens” de Mircea Malița (90 lei), dar și cărți de literatură, inclusiv „polițiste”.
Teodor Ardelean a primit legitimația de membru de onoare al asociației și le-a mulțumit gazdelor printr-un discurs în care a vorbit despre importanța asociațiilor profesionale în aceste vremuri de criză sanitară, cînd oamenii se înstrăinează de ceilalți și de ei înșiși, societatea fiind dominată de „gîndirea sălbatică”. „Țara a încăput pe mîna răului”, deci trebuie să „luptăm împotriva sălbăticiei” cu arme culturale.
Adunarea a purtat mască, iar în final, cu precauțiile de distanțare, gazdele au oferit un pahar de vin sau de bere, în cinstea foștilor milițieni și a actualilor polițiști.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.