Polițiștii – protectorii animalelor

0
24

În luna noiembrie 2020, la nivelul IPJ Maramureș a fost înființat Biroul pentru Protecția Animalelor, cu 3 funcții de ofițer de poliție, din care două posturi de ofițer medic veterinar și trei de agent, care și-au început activitatea joi, 1 aprilie.
Principalele atribuții ale acestei structuri sunt prevăzute de OUG 175/2020 conform cărora, atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite un ordin de deplasare a animalului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.
Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.


Percheziții la un grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalită­ții Organizate Maramureș, împreună cu procurorii DIICOT, au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigarete, de proveniență Ucraina.
Au fost puse în executare 15 mandate de percheziții domiciliare și 4 percheziții auto, în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj, în urma cărora au ridicat, în vederea cercetărilor, 7.963 pachete cu țigări (peste 15 baxuri), în valoare de 95.556 lei și două telefoane mobile.
Grupul infracțional organizat este constituit din 9 membri, bănuiți de contrabandă.
Pe parcursul cercetărilor au fost ridicate 285.400 țigarete, de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, în valoare de peste 153.000 lei, mai multe bunuri și 34.900 lei.
Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.