­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Orizont Europa

0
101

Pentru perioada 2021-2027, Comisia European─â a lansat Consiliul European pentru Inovare (CEI), cu un buget de peste 10 miliarde euro, ├«n scopul dezvolt─ârii ╚Öi extinderii inova╚Ťiilor revolu╚Ťionare.
CEI nu este doar o noutate a programului Orizont Europa, ci este unic ├«n lume, combin├ónd cercetarea ├«n domeniul tehnologiilor emergente cu un program de accelerare ╚Öi cu un fond de investi╚Ťii special, care s─â conduc─â la extinderea ├«ntreprinderilor nou-├«nfiin╚Ťate ╚Öi a ├«ntreprinderilor mici ╚Öi mijlocii (IMM) inovatoare. De notat faptul c─â ├«n cadrul consiliului au fost lansate ╚Öi dou─â premii; unul pentru femeile inovatoare ╚Öi cel de-al doilea pentru Capitala european─â a inov─ârii.
├Äntr-o lume care se ├«ndreapt─â vertiginos c─âtre era digitaliz─ârii, institu╚Ťia nou creat─â este cea mai ambi╚Ťioas─â ini╚Ťiativ─â european─â de sprijinire a ino┬şva╚Ťiilor revolu╚Ťionare de care are nevoie Europa. Pentru a se redresa ├«n urma crizei economice ╚Öi pentru a accelera tranzi╚Ťia c─âtre o economie verde ╚Öi digital─â. ╚śi care urm─âre╚Öte consolidarea suveranit─â╚Ťii tehnologice europene, preg─âtind calea pentru crearea viitorului spa╚Ťiu european al inov─ârii.
Din p─âcate, ├«ns─â, investi╚Ťiile statelor membre ├«n cercetare ╚Öi inovare r─âm├ón inegale, ceea ce se traduce prin discrepan╚Ťe tot mai mari ├«n ceea ce prive╚Öte excelen╚Ťa ╚Ötiin╚Ťific─â ╚Öi rezultatele inov─ârii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.