Pesta africană

0
28

La 1 aprilie 2021, în România, erau active un număr de 409 focare de pestă porcină africană PPA, conform datelor prezentate de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, din care 7 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, iar celelalte în gospodării ale populației, în focarele active fiind afectate 104.387 de capete de porcine.
• În județul Maramureș, avem 18 focare active de PPA la porci domestici (focarele se sting în 60-90 de zile, după dezinfecții repetate). Iar la porci mistreți, există 86 de focare active, cu animale găsite moarte pe fondurile de vînătoare (3 cazuri în ultimele zile) și 78 de focare la mistreți vînați. Focarele silvatice vor fi declarate stinse după 2 ani de la apariție.
Crescătorii de porci sînt îndemnați să respecte măsurile de biosecuritate obligatorii. Animalele să fie izolate de alți porci și alți oameni în afara fermierului, care trebuie să-și schimbe îmbrăcămintea și încălțămintea cînd intră în adăpostul animalelor. Atenție să aibă și la furaje, ca să nu fie contaminate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.