Speranța unui stil de viață mai sănătos în comunitățile defavorizate

0
20

Proiectul „Școala din Grădină”
Proiectul „Școala din grădină” s-a născut din dorința celor două Asociații partenere, Asociația Stea și Asociația Pirita Children, de a crește calitatea vieții locuitorilor din Sătmărel și Pirita, care trăiesc în sărăcie și marginalizare socială.

Proiectul se desfășoară pe parcursul a 6 luni, din octombrie 2020 până în aprilie 2021, și oferă un program educațional inovativ pentru un grup de 48 de copii, 48 de părinți și 6 cadre didactice. Obiectivele acestui proiect sunt: promovarea unui stil de viață sănătos pentru 48 de copii și familiile acestora, care trăiesc în comunități marginalizate în Sătmărel, Satu Mare și Pirita, Baia Mare; Activități educaționale practice pe parcursul celor 6 luni de proiect și prin continuarea activităților de grădinărit și după încheierea finanțării; Prevenirea consumului de substanțe nocive pentru 24 de copii și 6 părinți din Sătmărel, Satu Mare și 6 familii din comunitatea Pirita, Baia Mare, prin conștientizare asupra efectelor și riscurilor pentru sănătate; Dezvoltarea unei structuri de fermocultură de către partener în Baia Mare, în proximitatea comunității Pirita și dezvoltarea unei grădini pentru copii de către solicitant, în Satu Mare, în curtea centrului de zi frecventat de copiii din Sătmărel, pentru motivarea a 48 dintre aceştia, într-o manieră inovativă, să adopte un stil de viață sănătos.

Activități la care au participat deja copiii

Activitățile la care au participat deja copiii se grupează în jurul a 6 teme principale: “Nutriție sănătoasă”, „Minte sănătoasă în corp sănătos”, „Somn sănătos”, „Igienă”, „Sport”, „O rutină sănătoasă”. Copiii au avut ocazia să primească informații noi, să participe la activități educative, să pună în practică modalități de relaxare, de a-și alege alimente sănătoase, de a se mișca în aer liber, de a alunga fricile din timpul nopții, de a-și organiza mai bine o zi de școală. În casă, cele mai apreciate activități au fost cele de grădinărit.
Asociația Stea și Asociația Pirita Children vor susține pe termen lung cele două grădini construite prin acest proiect, pentru că grădinăritul s-a dovedit cea mai frumoasă și eficientă modalitate de sprijin socio-educațional pentru două dintre cele mai vulnerabile grupuri de copii din Baia Mare și Satu Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.