🕮 Lecții de învățat 🕮 Comunicarea, virusul și vaccinul

0
140

Am vorbit de multe ori despre cât de importantă este comunicarea. Corectă, completă și la obiect. Și câte confuzii creează incoerența. Așa cum se întâmplă și cu imunizarea cu vaccinul produs de Astra Zeneca.
Ca și când n-ar fi fost suficientă diversiunea cu virusul și antidotul lui, acum lumea nu mai știe ce să înțeleagă. Unii s-au vaccinat cu Astra Zeneca, alții s-au programat, cei mai mulți renunță și în fiecare zi, statul plătește. Reacțiile adverse, nu cele obișnuite, în loc să fie explicate, au bulversat și mai tare. Unii spun că trombozele n-au nici o legătură cu vaccinul, alții că au, producătorul bâjbâie și el, iar Agenția Europeană a Medicamentului se încurcă și ea în explicații.
S-a întrerupt vaccinarea cu Astra Zeneca, apoi s-a reluat, dar oamenii au început să evite vaccinul. Unele țări au limitat utilizarea lui la persoanele peste 60 de ani, altele la persoane peste 55 de ani, iar Marea Britanie a optat să-l folosească în cazul celor peste 30 de ani. Așa încât, mesajul din piață a devenit și mai confuz. Și Uniunea Europeană vorbește pe mai multe limbi, alimentând neîncrederea. Cu atât mai mult cu cât Agenția Europeană a Medicamentului a confirmat, ulterior, o legătură între vaccinul Astra Zeneca și cazurile rare de cheaguri de sânge.
Chiar și așa, în loc să se vorbească despre beneficiile vaccinului, în raport cu ravagiile pe care le face Covid 19 și riscurile pentru viață, comunicatorii emit opinii, fiecare, pe limba lor. Și nu se mai înțelege nimic. Iar virusul se distrează, multiplicându-se în variante tot mai agresive.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.