Investiții pentru amenajarea unor camere senzoriale pentru copii

0
76

Două dintre creșele coordonate de Primăria Baia Mare prin Direcția de Asistență Socială vor fi reabilitate, lucrările fiind finanțate din bani europeni. Este vorba despre creșele nr. 3 și 10 unde vor demara procedurile de reabilitare și dotare a unor spații moderne pentru copii.
Este vorba despre camere senzoriale destinate micuților băimăreni cu vârste cuprinse între 0 și 35 de luni. Aceste spații moderne vor permite ca educația micuților să fie dezvoltată și prin stimularea vizuală, auditivă, tactilă, prin proiecții cu diferite forme, muzică ambientală liniștitoare, cărți senzoriale, cercuri senzoriale, suporturi cu tăvi care vor conține apă, nisip kinetic, plastilină și alte materiale. Serviciile educaționale se vor oferi copiilor și în afara sălii senzoriale.
Pe lângă pachetul de servicii educaționale destinate copiilor, proiectele vin și în sprijinul adulților, respectiv părinți/tutori/persoane care au în grijă copii cu părinții plecați la muncă în străinătate. Adulții vor beneficia de servicii pentru a-și găsi un loc de muncă și pentru a-și dezvolta abilitățile parentale.
Proiectele cumulează o valoare totală de 7.648.911 RON și sunt cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, fiind desfășurate pe o durată de 30 luni.
Cine este interesat de acest proiect și dorește să se numere printre beneficiari, poate obține informații suplimentare la Direcția de Asistență Socială Baia Mare, cu sediul în Baia Mare, str. Dacia nr. 1, tel: 0262211949, email: das@baiamare.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.