Plăți prin submăsura 15.1

0
17

Pînă la 17 mai 2021, proprietarii de păduri pot depune cereri de sprijin financiar la centrele locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în cadrul sesiunii 4/2021, pentru a primi ajutor de stat.
Alocarea financiară pentru sesiunea 4/2021 este de 22.318.866 euro. Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafață (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament încheiat pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit și a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat: Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște, pentru care beneficiarul primește 38 euro/an/ha pentru întreaga suprafață inclusă în angajament; Pachetul 2 – Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care beneficiarul primește 137 euro/an/ha pentru suprafața anuală pentru care se solicită sprijin în cadrul Pachetului 2 (acest pachet poate fi accesat numai împreună cu Pachetul 1).
Pentru suprafețe mai mari de 500 ha, se aplică degresivitatea sprijinului financiar. Suprafața minimă pentru care se încheie un angajament pentru pachetul 1 este de 100 ha.
Proprietarii de terenuri forestiere care dețin suprafețe mai mici și/sau care nu îndeplinesc condițiile de accesare se pot asocia pentru a aplica în cadrul schemei de ajutor de stat.
Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să dețină amenajament silvic, contract de administrare sau prestări servicii silvice cu un ocol silvic autorizat, să delimiteze o zonă de liniște compactă de cel puțin 20% (la pachetul 2, în cadrul căreia nu se vor efectua tăieri de masă lemnoasă), să colecteze lemnul cu ajutorul cailor, să respecte normele de eco-condiționalitate.
• Pînă în 17 mai 2021, la Centrele județene/locale APIA, se depun cererile de plată aferente sesiunii 1/2017, anul 5 de angajament, sesiunii 2/2019, anul 3 de angajament și sesiunii 3/2020, anul 2 de angajament, pentru submăsura 15.1.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.