Trei reușite pentru trei puncte

0
80

• ACS Fotbal Comuna Recea – Metaloglobus București 3-1 (0-1) •

ACS Fotbal Comuna Recea a repurtat o victorie fantastică în intermediara de ieri cu Metaloglobus București, duel ce a contat pentru etapa 3 din Grupa A de play-out. Pentru al treilea meci consecutiv fără Florin Fabian pe bancă, jucătorii acestuia au învins cu 3-1, după ce la pauză scorul era favorabil oaspeților, 0-1, rezultat care le dă dreptul să spere tot mai mult într-o salvare de la retrogradare directă. Însă ca acest țel să fie atins e nevoie de puncte și din cele două deplasări, Farul și „U” Cluj, plus succes obligatoriu cu CSM Slatina în disputa de acasă. Comuna Recea va lupta de la distanță pentru locul 4 cu Ripensia Timișoara, echipă ce a smuls ieri un egal la Slatina (0-0), iar acum diferența este de două puncte în favoarea maramureșenilor.
Meciul a început, practic, de la 0-1, gazdele încasând golul încă din primul minut. Ciubotaru execută lung un aut de la margine, Aguinaldo deviază cu capul de la 7 m la colțul lung, iar mingea se scurge pe sub Răilean, portarul alunecând în prealabil pe noroiul din fața porții: 0-1. Comuna Recea produce frisoane adversarului pentru prima oară în minutul 16, șutul căpitanului Micaș de la 16 m ducându-se peste transversală. Akhmatov are șansa egalării în minutul 18, însă lovitura liberă de la 17 m șterge transversală. Golgheterul Ligii 2, Marius Coman, amenință poarta adversă peste un minut, șutul său din unghi mergând peste poartă. Maramureșenii au dominat, și pe mai departe, prima parte, și au mai beneficiat de câteva oportunități, rămase în cele din urmă fără rezultat.

Revenire fantastică

În repriza a doua, ACS Fotbal Comuna Recea a insistat și mai mult, devenind și mai eficientă, fapt concretizat și pe tabelă. La chiar prima situație a părții secunde, Fica (46) are șansa egalării, însă preferă un dribling în lateral în situație de unu la unu cu Gavrilaș, ajunge în unghi, șutează în cele din urmă și un fundaș respinge. Gazdele nu vor mai rata ținta în minutul 64. Ispas centrează cum trebuie, Marius Coman preia și trimite cu stângul din 6 m: 1-1. Impulsionați de golul marcat, jucătorii lui Recea vor presa și în continuare și în decurs de numai trei minute vor mai înscrie de încă două ori. Cătălin Jucan, introdus inspirat la pauză, prinde șutul vieții (min. 79), executându-l pe Gavrilaș cu un lob de la 17 m lateral dreapta, balonul ducându-se la colțul lung: 2-1. În minutul 82, Comuna Recea va rezolva definitiv soarta celor trei puncte și Marius Coman a arătat că merită să fie golgheterul ligii secunde, realizând dubla. Centrare Burdeț din alergare reia din vole de la 10 m la colțul scurt și balonul poposește în poartă și cu largul concurs al maramureșeanului Gavrilaș: 3-1. Pe final, mai exact în minutul 86, Recea rămâne în inferioritate numerică, Akhmatov văzând direct cartonașul roșu pentru o intrare la Ciubotaru, jucător care va lipsi, probabil, în următoarele două etape.
„Îmi felicit băieții și staff-ul pentru victorie, dar și pentru joc. Este cea mai frumoasă victorie de când antrenez această echipă. Am întâlnit un adversar pragmatic, care a deschis scorul întâmplător în primele minute. Însă, apoi am pus stăpânire pe joc, am dominat, ne-am creat ocazii și am reușit să întoarcem rezultatul de o manieră categorică. Această echipă tânără pe care o avem a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că joacă un fotbal de calitate, jucăm ofensiv, suntem uniți și ne păstrăm filozofia de joc indiferent de echipa pe care o întâlnim. Sper să se rezolve problemele financiare cât mai repede pentru a ne concentra la maxim pe finalul acestui campionat”, ne-a declarat principalul Florin Fabian, vădit bucuros în urma celor trei puncte obținute.

ACS Fotbal Comuna Recea: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Bura (46, Jucan), Akhmatov, Micaș (căpitan), Fica (89, Szecui) – Mărieș (65, Brata), M. Coman (90+1, Batin). Antrenor: Florin Fabian.
Metaloglobus București: Gavrilaș – Ciubotaru (89, Puțaru), Caramalău, D. Lung (căpitan), Al. Coman – Sota Mino (89, Ciocâlteu), L. Cazan – Aguinaldo (59, Botic), Bolohan, A. Sava – C. Herea. Antrenor: Gabriel Manu.
• Arbitri: Vlad Băban (Iași) – George Bogdan Duță, Damian Antal (ambii Bacău). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Victor Radu (București).
• Cartonaș roșu: Akhmatov (86).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.