Maramureșeanca Irina Giurgiu și-a îndeplinit visul

0
78

Maramureșeanca Irina Giurgiu, fostă Codrea, și-a îndeplinit visul și a devenit prima femeie antrenor din România care deține licența UEFA PRO, cea mai înaltă calificare pentru un tehnician, diplomă recunoscută pe absolut toate continentele.
„Am așteptat acest moment cu mari emoții și cu bucuria că visul meu a devenit realitate. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și m-au ajutat să-mi urmez visul”, a fost mesajul postat de Irina pe pagina sa de socializare.
Înainte de a deveni antrenoare, Irina a practicat fotbalul la AS Independența Baia Mare, club la care s-a legitimat la vârsta de 18 ani, în 2010, pentru ca ulterior să devină antrenoarea echipei, îndeplinind, în continuare, și rolul de jucătoare, însă pentru o perioadă scurtă. Datorită implicării sale la echipa băimăreană și a aptitudinilor dobândite, Federația Română de Fotbal a cooptat-o pentru a pune umărul la dezvoltarea fotbalului feminin, iar actualmente este antrenorul secund la echipei naționale de senioare, rolul de principal revenindu-i lui Cristian Dulca. În paralel cu proiectele de la FRF, Irina Giurgiu este implicată și în bunul mers al grupării Dream Team București, unde este coordonatoarea echipei de senioare, dar și a celor trei grupe de junioare.
Din generația 2019-2020 care a absolvit examenul pentru licența UEFA PRO mai fac parte, printre alții, Adrian Mutu, Florin Bratu, Dorin Goian sau Nicolae Constantin, cel din urmă fiind tehnicianul ACS Fotbal Comuna Recea până la finalul anului trecut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.