În Coltău • Teren nou de sport, distrus de romi!

1
1250

-investiția din fonduri europene nu a fost decontată încă –

Problemele pe care administrația locală din Coltău le are cu comunitatea de romi din comună par fără sfârșit. Deși o bună parte dintre cei care locuiesc acolo sunt de bună-credință și respectă legea, există totuși și cazuri nedemne de dat exemplu.
Una dintre ultimele probleme pe care primăria le are cu cei din comunitate este legată de terenul de sport. Administrația locală a construit un teren modern, cu gazon sintetic, exact în cartierul de romi, pentru ca și ei să se bucure de practicarea sportului în aer liber. Din păcate, unii nu apreciază eforturile administrației locale și au vandalizat obiectivul. Problema este că investiția s-a realizat din fonduri europene și primăria nici măcar nu și-a recuperat banii pe lucrări.
„Cu comunitatea de romi avem mari probleme în comună. Le-am făcut un teren sintetic de sport în comunitatea lor, acum șase luni de zile. L-au distrus total până acum! Noi încă nici nu am recuperat banii de la fondurile europene pe această investiție! Am făcut și un denunț penal la poliție, să vedem cum se va derula. Au rupt băncile de rezerve, au smuls tabla, au distrus scaunele! Plasa împrejmuitoare au rupt-o până la 2 metri înălțime. Pentru ei am realizat această investiție… Și-au făcut nevoile pe mijlocul terenului și au aprins focul! Au spart porțile de joc cu toporul. Noi am plătit din bugetul local toate lucrările, urmând ca AFIR să ni le deconteze. Când vin în control eu ce să le zic?! Trebuie să mai investim bani să remediem toate stricăciunile și să aducem terenul la forma inițială. Dar după aia, romii iar îl distrug, cu siguranță!”, a precizat Lajos Cendes, primarul Comunei Coltău.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.