Masca facială rămâne la birou, chiar dacă toate persoanele sunt vaccinate

0
34

Deși nu mai era obligatorie purtatul măștii la birou, dacă angajații sunt vaccinați, în cursul zilei de sâmbătă, autoritățile au venit cu Ordinul comun 700/68/2021, prin care au scos noua excepție.
Prin urmare, masca facială rămâne în continuare obligatorie la lo­cul de muncă, indiferent dacă toate persoanele sunt vaccinate sau nu. Excepțiile valabile în prezent, la purtarea măștii la muncă, sunt: angajatul este singur în birou; persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare; persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.); prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane.
Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență 29/2021, la începutul lunii august se va decide, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dacă se renunță complet la masca de protecție în spațiile închise și deschise. Totuși, acest lucru depinde atât de campania de vaccinare, cât și de evoluția epidemiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.