În Sighetu Marmației • 40 de ani de la înființarea Muzeului satului

0
28

În 30 mai 1981, sub egida Consiliului Național Român, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Muzeelor, a fost inaugurat Muzeul satului maramureșean din Sighetu Marmației, un proiect de anvergură care a situat municipiul și Maramureșul pe harta Europei și a lumii.
Anul acesta, Muzeul Maramureșean sărbătorește 40 de ani de la deschiderea oficială a Muzeului Satului Maramureșean. Cu acest prilej, în perioada 23 – 30 mai, se organizează manifestări sub denumirea „Muzeul satului în sărbătoare”.
Ceremonia oficială de deschidere a evenimentelor va avea loc duminică, 23 mai, ora 14.
În cadrul acestei sărbători, câteva momente vor fi dedicate personalității profesorului Mihai Dăncuș, ca o recunoaștere a întregii sale activități, un omagiu aceluia care, prin valoarea sa profesională, a contribuit în mod esențial, timp de aproape patru decenii, la dezvoltarea, valorificarea și consolidarea a tot ce înseamnă azi Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației.
În Consiliul de administrație al muzeului a fost aprobată schimbarea denumirii secției în aer liber în Muzeul Satului Maramureșean „Mihai Dăncuș”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.