Preasfințitul Timotei târnosește biserica de lemn din Baia Sprie

0
61

Duminică, 23 mai, este o zi specială pentru Ansamblul arhiectural bisericesc ortodox din Baia Sprie (biserica de lemn) „poartă de intrare în Maramureșul Voievodal”.
De la ora 8.30, Preasfințitul Timotei Sătmăreanul va târnosi lăcașul de cult, în care s-au realizat numeroase lucrări: s-a extins biserica, s-a realizat o pictură pictură nouă, s-au achiziționat candelabre și scaune din lemn de stejar, s-a refăcut sfânta masă din altar, s-a împrejmuit cu gard și s-a amenajat o parcare, s-a construit clopotnița, un centru social, pangardul, lumânărarul și altarul de vară, s-a pietruit curtea, s-au pus bănci, s-au plantat flori și arbuști ornamentali etc.
Totodată, este marcat și hramul „Sfinții îm­pă­rați Constantin și Elena” motiv pentru care Consiliul Parohial, în frunte cu preoții slujitori dr. Marius Cătană și Virgil Pîslă, invită credincioșii din oraș și împrejurimi să ia parte la bucuria lor sufletească, participând la Sfânta Liturghie Arhierească.
Este o tradiție ca atunci când una din cele două biserici ortodoxe din oraș își serbează hramul, în cealaltă să nu se oficieze sfînta liturghie, pentru a putea fi prezenți împreună cât mai mulți credincioși la cea mai mare sărbătoare a unei biserici care este marcarea hramului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.