Masă rotundă: Propuneri legislative în domeniul economiei sociale

0
25

AJOFM Maramureș a organizat, în parteneriat cu Asociația ASSOC, o masă rotundă în care s-a analizat viabilitatea sectorului economiei sociale și modificările care trebuie aduse legii pentru ca domeniul să poată deveni cu adevărat profitabil.
Oana Oșanu, directorul AJOFM Maramureș, a preluat propunerea legislativă inițiată de ASSOC prin președintele Florian Sălăjeanu, urmând să o prezinte în Guvern, unde în viitorul imediat va prelua funcția de secretar general în cadrul Ministerului Muncii.
ASSOC a venit cu un set de propuneri legislative la Legea 219 după ce a derulat multiple activități în domeniul economiei sociale, iar Florian Sălăjeanu a punctat că e nevoie de o mai bună corelare a activităților la regulile pieței concurențiale. Întreprinderile sociale nu beneficiază de niciun fel de facilități fiscale, chiar dacă lucrează cu persoane vulnerabile – de multe ori cu dizabilități – care nu au același randament în muncă precum angajații apți fizic și psihic.
Dezbaterea i-a avut ca participanți pe reprezentanții AJPIS Maramureș, DGASPC Maramureș și ai sectorului economiei sociale, ceea ce a permis un schimb de idei între practicieni și administrația publică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.