Cât de activi sunt senatorii maramureșeni în Parlament?

0
111

La aproape șase luni de când au fost aleși în Senatul României, parlamentarii județului pot să își facă un scurt bilanț al primei jumătăți de an petrecută în Parlament. Cei trei senatori ai Maramureșului au adunat la activ mai multe inițiative legislative. Unii s-au dovedit mai vocali, ținând cont de luările de cuvânt pe care și le-au trecut în „palmaresul” de senatori.

Senatorul Dan Ivan, de la USR Plus este membru în comisia economică, de industrii și servicii și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții. El figurează cu 18 inițiative legis­lative, cu 12 luări de cuvânt, 3 întrebări și 2 interpelări. Dintre cele două interpelări, una a avut în vedere situația rampei de gunoi Săsar, aflată pe strada Europa.

Senatorul liberal, Cris­tian Niculescu Țâgâr­laș, membru în comisia juridică, de numiri, disciplină, imu­nități și validări, se dovedește a fi vocal în Parlamentul României, având la activ 20 de luări de cuvânt. El a mai avut 10 inițiative legislative, a făcut două declarații politice și a avut 4 interpelări, dintre care una pe tema devalizării și jefuirii fostului combinat Cuprom.

Și senatorul PSD, Sorin Vlașin, membru în comisia economică, de industrii și servicii și comisia pentru muncă, familie și protecție socială, pare să prefere „ieșirile” verbale în Parlament, așa că a strâns 26 de luări de cuvânt. În schimb, are la activ doar 6 inițiative legislative, a adresat 12 întrebări, a susținut moțiunea „O Românie în agonie cu Năsui la Economie” și a avut o declarație politică pe tema „Sărbătorile Speranței, sfintele Paști să nu mai aibă nici anul acesta și niciodată tristețea și deznădejdea de anul trecut”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.