Florin Cîțu: Susțin planul ambițios de investiții pentru județul Maramureș

2
464

Premierul României, Florin Cîțu, a efectuat ieri o vizită de lucru în municipiul Baia Mare pentru a vedea proiectele de investiții propuse de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, care vizează dezvoltarea județului Maramureș.

Pe lângă discuțiile purtate la Consiliul Județean, premierul a vizitat și societatea Aramis Group, precum și centrul de vaccinare amenajat în Piața Libertății din Baia Mare.
Aramis Group, o companie cu capital românesc sută la sută, este cel mai mare exportator din țară și principalul angajator din județul Maramureș. Companiile private din Maramureș reprezintă investiții esențiale în dezvoltarea economiei și susținerea forței de muncă atât la nivel județean, cât și național.

După discuțiile avute cu reprezentanții Aramis Group și cu conducerea Consiliului Județean, premierul României a declarat: „Am venit să văd acest plan ambițios de investiții. Trebuie să știe toți maramureșenii că aveți proiecte în Planul Național de Redresare și Reziliență. Aici aveți o parte din investiții în sănătate și o parte în infrastructură. Acest drum expres Baia Mare – Satu Mare este o prioritate, el este inclus și în PNRR, avem surse de finanțare ca să terminăm acest drum expres.

Am văzut problemele companiilor private și toți cu care am discutat până acum mi-au spus foarte clar că infrastructura rutieră, în special, este ceea ce trebuie dezvoltat și aici. Avem și fonduri europene, dar și o a treia sursă de finanțare: de la buget. Ceea ce nu intră pe PNRR, pe fonduri europene, intră pe buget”.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a vorbit despre proiectele de investiții care vor dezvolta județul Maramureș: „Am discutat cu premierul Florin Cîțu despre planul de investiții pe care îl avem în județul Maramureș, în special despre infrastructură. Sunt investiții care nu au fost niciodată pe masa executivului județului Maramureș și care nu au fost promovate cu succes pe masa guvernului.
Astăzi suntem în lucru cu proiectul pentru centura ocolitoare a municipiului Baia Mare, pentru centura Sighetului, pentru drumul expres Baia Mare – Satu Mare și mai ales pentru Podul peste Tisa. Acestea sunt investiții esențiale pentru dezvoltarea județului Maramureș și pentru creșterea nivelului de trai pentru locuitorii județului nostru.”

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

2 COMENTARII

  1. Nu am aflat mai din timp că vine florin câțu la Baia mare,a-și fi întrebat unde sunt Banii promiși în campania electorală pentru : 1 PENSII ,2 SALARII ,3 ALOCATII ,și nu în ultimul rând 4 STIMULENTUL DE RISC ÎN BAZA LEGI 82/2020 lege făcută chiar de PNL (PARTIDUL NAȘPA LEBĂDA) ,care prevede pe cele două luni inițiale de stare de urgență suma de 5000 lei -10% impozit =4500 lei net ,AM UN PLAN IN DERULARE ÎN CARE VOI DA „ROMANIA LUCRULUI BINE FĂCUT” ,LA CEDO!!!
    unul din motivele mele este și articolul 37 din constituția României care prevede un trai decent, ori eu nu am la ora actuală un trai decent , am wc in Curte!!!!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.