A început demolarea garajelor ridicate nelegal în Baia Mare!

0
602

Este o primă etapă a proiectului prin care autoritatea locală municipală intenționează să elibereze cartierele sufocate de garaje, unele ridicate ilegal, și să construiască în schimb 16 parcări supraterane.
Astfel, se va fluidiza circulația pe arterele principale, dar și pe străzile din cartiere, și se vor amenaja funcțiuni importante precum locuri de joacă sau de relaxare și zone verzi, având în același timp suficiente locuri de parcare și pentru depozitare.
”Până la finalul anului vom demola toate garajele ridicate nelegal. În etapa a doua vom demola și garajele autorizate, însă aici vom avea grijă să oferim în schimb cetățenilor câte un loc gratuit, în noile parcări, pentru o anumită perioadă de timp, atât pentru mașină cât și o boxă pentru depozitare în demisolul parcărilor supraterane. Știu că subiectul este unul sensibil și de aceea vreau să asigur fiecare băimărean care deține un garaj autorizat că nu vom demola nimic până nu vom ajunge cu proiectul în punctul în care putem a doua zi să intrăm să construim într-un ritm alert parcările supraterane. Îmi doresc să minimizăm cât mai mult perioada de disconfort care apare inevitabil în cazul unor astfel de investiții majore, însă aș vrea să înțelegem fiecare că Baia Mare are nevoie de reurbanizarea cartierelor, că merităm cu toții și locuri de parcare suficiente, și spații de depozitare, dar mai ales un oraș mai civilizat, mai curat, mai verde, unde toți cetățenii, nu doar cei care dețin autoturisme, să aibă cele mai bune condiții de trai. Am demolat, în 24 iunie, pe cale administrativă, mai multe garaje situate pe B-dul Unirii. Au mai fost demolări recente ale unor garaje ridicate nelegal pe strada Mărgeanului respectiv în zona Bilașcu. Se intervine în cele mai optime condiții, încercăm să ne asigurăm că deranjul este unul mi­nim, mai apoi intervenim pentru igienizarea și reamenajarea zonelor eliberate” – a precizat primarul Cătălin CHERECHEȘ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.