Animalele în perioada de vară

0
13

Proprietarii au obligaţia să asigure protecţia şi bunăstarea animalelor şi să evite apariţia stresului termic. Animalele să aibă umbrare, pentru a le proteja de acţiunea directă a razelor solare.
Să li se asigure cantităţi suficiente de apă curată şi furaje. În adăpost, să existe ventilaţie. Dacă temperatura depăşeşte 25 grade, caii nu vor fi folosiţi la tracţiune între orele 12 şi 18, sînt în pericol de deshidratare.
Pentru cîini, pisici, iepuri, apa să fie la discreţie şi umbra să fie asigurată. În perioada cu radiaţii ultraviolete şi temperaturi ridicate, nu transportaţi animalele. Mişcarea va fi pe timpul nopţii, la 80% din capacitatea de încărcare autorizată.
Necesarul zilnic de apă pentru adăpat este de 50 de litri pentru o vacă de lapte, 40 l pentru o bovină, 45 l pentru un cal, 12 l pentru un porc, 6 litri pentru o oaie, 1 litru pentru o pasăre. Cantităţile pot fi mai mari în caz de caniculă.
Animalele de companie să nu fie plimbate pe căldură mare. Cîinii să nu fie lăsaţi (uitaţi) în autoturism. Ne-a informat DSVSA Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.