Guvernul atacă munca la negru! Vouchere în loc de bani cash

0
41

Un proiect de lege va reglementa activitatea bonelor, menajerelor, instalatorilor sau zugravilor, care ar trebui să primească vouchere în loc de bani cash
Proiectul Ministerului Muncii, care nu este încă în dezbatere publică, ar urma să reglementeze așa-numita activitate a lucrătorilor casnici, astfel că bonele, menajerele, instalatorii sau zugravii ar trebui să primească vouchere în loc de bani cash.
Așa se evită munca la negru, iar respectivii lucrători ar plăti contribuție la pensie și la sănătate.
Pentru a obține voucherele, „angajatorul“ instalatorului trebuie să cumpere tichetele de la agenția de șomaj, iar instalatorul să le deconteze ulterior de la aceeași instituție.
În opinia ministrului Raluca Turcan, este vorba de 1,2 milioane de „lucrători casnici“ – bone, menajere, grădinari, șoferi personali, instalatori etc. – care ar putea să primească vouchere impozitate cu CAS și CASS, pentru a beneficia de protecție socială.
„Ne dorim ca aceste activități să fie accesibile șomerilor indemnizați și beneficiarilor de venit minim garantat și lucrăm pentru a obține cea mai bună variantă tehnică, astfel încât activitățile casnice să fie suficient de atractive pentru ca oamenii să prefere să lucreze legal, nu la negru” – a adăugat ministrul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.