Atenţie la produsele de protecţie solară!

0
41
Smiling mixed race woman on beach holiday using sunscreen cream. vacation outdoor leisure time by the sea.,Image: 605570873, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Produsele de protecție solară nu asigură o protecție totală împotriva radiațiilor, avertizează comisarii de la Protecţia Consumatorilor. Gradul de nocivitate al radiațiilor UV depinde nu doar de condițiile de expunere (durată, loc, intensitatea radiației), dar și de sensibilitatea pielii.
Există mai multe tipuri de substanțe fotoprotectoare sub formă de soluții, geluri, emulsii și creme. Cel mai îngust spectru de absorbție a razelor solare îl au filtrele chimice, iar cele mai eficiente sunt cele minerale, organice și organo-minerale, ultimele având cea mai mare acoperire a spectrului UV.
În momentul în care achiziţionează un anumit tip de cremă pentru a se proteja împotriva razelor solare, consumatorii trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte: să aplice pe piele o cremă de protecție solară cu filtru corespunzător; să aleagă loțiunile și cremele cu factor de protecție solară (FPS) în func­ție de tipul de piele; astfel, persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare este indicat să folosească măcar în primele 4-5 zile creme cu factor de protecție 50, iar ulterior, pot opta pentru un factor de 20 sau 30, iar persoanele brunete pot alege de la început o cremă cu FPS 20 sau 30. De asemenea, crema trebuie aplicată corect: pe pielea curată și uscată, cu 15-30 de minute îna­inte de expunerea la soare, în mod uniform; se reaplică după înot sau după ștergerea cu prosopul pentru a menține protecția, chiar dacă este timp înnorat (80% din razele ultraviolete trec prin nori). În plus, crema de protecţie solară e obligatoriu să fie aplicată în cantitate suficientă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.