Ruta Copalnic-Șurdești • Prima porțiune de Drum al Nordului aproape finalizată!

0
420

În ciuda bâlbelor, a amatorismului pe alocuri, a subantreprizelor, Drumul Nordului începe să prindă contur. Sigur, pe alocuri traficul rămâne frustrant, ba chiar periculos.
O veste bună vine din comunele Copalnic Mănăștur și Șișești, care au prima porțiune aproape terminată, dar mai cu seamă circulabilă decent. “Porțiunea Lăschia-Făurești-Vad este aproape gata, cu mari eforturi și frustrări. Mai sunt de făcut rigole, podețe, marcaje, mai e de lucru. Noi ne-am căznit și am reușit să îngropăm anterior rețele de apă și canalizare”, declară Ștefan Mihalca, primarul comunei Copalnic Mănăștur, care ne spune și de visul său de a face o centură a Copalnicului.
“Este o încercare de a scoate circulația grea din centru, pe de o parte pentru că au fost accidente urâte, pe de alta pentru că urmează un proiect de modernizare a pieței publice. Sperăm la o finanțare ADR+NV, va fi un drum care va ocoli centrul printr-o intrare spre Cavnic, o trecere peste un pod ce va trebui lărgit, apoi trecere înapoi spre drumul național.” Pe Drumul Nordului, în satele amintite, oamenii sunt mulțumiți oarecum. “Bine că l-o gătat. O fo’ cum o fo’, amu’ îl avem. Numa’ să ne termine și șanțurile, să nu ne lase așa, să plece” – ne spune un grup de localnici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.