Top 5 echipe din Ligue 1 (Franta) în 2021

0
45

Campionatul Franţei nu se mai bucură, din păcate, de aceeaşi putere şi de aceeaşi popularitate ca în anii de mult trecuţi. Chiar dacă în Franţa au ajuns jucători importanţi, cunoscuţi la nivel mondial, ei bine, lucrurile nu stau tocmai roz. Pe parcursul acestui articol vom vorbi despre un top 5 echipe din Ligue 1 în 2021, fiind un top realizat chiar după clasament, deoarece în sezonul proaspăt încheiat am avut câteva surprize. Un top extrem de utili amatorilor de ponturi pariuri Franta, dar care tind să puna accent pe marile echipe istorice ale Franței și mai puțin pe noile forțe din Ligue 1.

Lille – campioana surpriză?

Ei bine, în sezonul 2020-2021, poate că am avut parte de o oarecare surpriză. Cine ar fi acordat şanse lui Lille la începutul campionatului? Probabil că prea puţini. Însă, aceştia au reuşit să producă surpriza şi să devina pentru a 4-a oară în istorie campioana Franţei, punând astfel capăt dominaţiei celor de la PSG.

Mai exact, din 2018 şi până în acest an, PSG a câştigat titlul în fiecare sezon. Lille a devenit campioană chiar în ultima etapă din Ligue 1, când s-a impus cu 2-1 la Angers acasă. 10 ani trecuseră de când Lille a câştigat ultimul titlu, cucerindu-l în 2011. Înainte de titlul din 2011, Lille a mai fost campioana Franţei în anii 1946 şi 1954. Lille mai are două titluri de campioană câştigate în anii 1914 şi 1933, însă, din nefericire acele titluri nu sunt recunoscute.

Antrenorul campioanei surpriză este Christophe Galtier, în vârstă de 54 de ani, acesta reuşind să câştige şi în 2013 Cupa Ligii, alături de Saint-Etienne, antrenându-l atunci pe Bănel Nicoliţă, fost jucător al celor de la Steaua Bucureşti. Galtier este antrenorul celor e la Lille din decembrie 2017, iar noua campioană a Franţei are cea mai bună apărare din toată Ligue 1, cu doar 23 de goluri primite. Din păcate, în atac nu s-au prea remarcat, având doar 64 de goluri înscrise, pe când PSG a marcat 86, Lyon 81, iar Monaco 76.

Lotul lui Lille este cotat la 297 de milioane de euro, iar vedeta echipei este Burak Yilmaz, cel ce a marcat 16 goluri în 28 de etape. Renato Sanches este un alt fotbalist important al francezilor.

PSG – dezamăgire de 800 de milioane de euro

Mai mult ca sigur că oricine ar fi dat toate şansele celor de la PSG, însă, lotul în valoare de 828 de milioane de euro, cel mai scump din Ligue 1, nu a reuşit să facă faţă lotului de doar 297 milioane de euro, antrenat de Christophe Galtier.

PSG a terminat sezonul 2020-2021 cu 82 de puncte,  la doar un punct în spatele celor de la Lille. Deşi au avut un atac impecabil, cel mai bun din Ligue 1, cu 86 de goluri marcate în 38 de meciuri, PSG nu a reuşit să câştige încă un titlu de campioana a Franţei.

Monaco – un meritat loc 3

AS Monaco, cei ce l-au dat în fotbalul mare pe vedeta celor de la PSG, Kylian Mbappe, a reuşit să încheie sezonul regulat pe locul 3, la 4 puncte de locul 2, şi la 5 puncte de primul loc. Monaco a reuşit să înscrie 76 de goluri, însă, se pare că au scârţâit în apărare, primind 42 de goluri, urmând a jucat în Champions League.

Vedetele echipei sunt Cesc Fabregas, Dijbri Sidibe, Kevin Volland şi Ben Yedder, lotul acestora valorând circa 380 de milioane de euro.

Lyon – un progres plăcut

Lyon a reuşi să progreseze faţă de sezonul 2019-2020, când a dezamăgit, terminând campionatul pe locul 7. Iată că în ediţia 2020-2021, cei de la Lyon şi-au revenit şi au incheiat campionatul pe locul 4, având al doilea cel mai bun atac din Ligue 1, cu 81 de goluri marcate, însă 43 de goluri primite.

De departe vedeta echipei a fost Memphis Depay, cel care tocmai a fost transferat de către Barcelona, marcând 63 de goluri şi oferind 45 de pase decisive în 139 de meciuri în Ligue 1. Lotul celor de la Lyon este evaluat la 350 de milioane de euro.

Marseille încheie podiumul

Podiumul este completat de cei de la Marseille, care au terminat pe locul 5, cu 60 de puncte, reuşind să marcheze oar 54 de goluri, primid 47 de goluri, având cea mai slabă apărare şi cel mai slab atac din primele 5 echipe din Ligue 1. Lotul celor de la Marseille este evaluat la 238 de milioane de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.