Centre de colectare animale

0
31

Durecția sanitar Veterinară Maramureș a autorizat 7 centre de colectare a animalelor vii și ferme de carantină, unde animalele sînt ținute în carantină pînă la tăiere sau pînă la export, iar în cazul cîinilor și pisicilor, pînă la adopție.
La marginea localității Săcălășeni, nr. 1A, se află centrul de colectare bovine Cow Center. La Tughieș nr. 27A, comuna Mireșu Mare, găsim un centru de colectare bovine, dar și un centru de colectare ovine, toate cele trei centre lucrînd pentru abatorul Ferma Zootehnică din Baia Mare.
În Seini, există un centru de colectare bovine al firmei Expoprod, str. Someș nr. 2, iar la Ocoliș, comuna Groși, funcționează firma Nova Intermax, se ocupă cu comerțul de bovine. De regulă, aceste ferme cumpără viței de la țărani, îi îngrașă cu furaje intens proteice și îi vînd în țară, la abatoare, sau în afară.
Din 2019, este autorizat centrul comunitar pentru cîini și pisici al Municipiului Baia Mare, pe str. Iazului nr. 2-11. Și Petexpert SRL Seini, str. Bălcescu nr. 85, are un centru comunitar pentru cîini și pisici. Mai sînt și altele, private, dar n-au obținut autorizație veterinară din cauza vecinilor sătui să suporte zgomotul produs de aceste centre pentru animalele fără stăpîn.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.