Măsuri de ordine pe perioada Bacalaureatului

0
12

În perioada 16-31 august a.c. vor avea loc probele din cadrul examenului de Bacalaureat, context în care Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș va contribui la buna desfășurare a acestora.
Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea producerii unor eventuale situații de risc care ar putea afecta siguranța persoanelor și desfășurarea examenelor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș asigură măsurile de ordine publică în zona centrelor de examinare și a centrelor de evaluare din județul Maramureș pe timpul desfășurării examenului de bacalaureat.
Misiunile executate de către efectivele de jandarmi sunt: asigurarea măsurilor specifice de ordine și siguranță publică, conform competențelor legale în zona unită­ților de învățământ unde au loc examenele de bacalaureat, intervenind pentru soluționarea eventualelor probleme care pot apărea pe linie de ordine și siguranță publică în interiorul sălilor, numai la solicitarea expresă a președinților de comisii, asigurarea măsurilor de ordine publică și intervenție în zona de competență, prin structurile de intervenție, în situația apariției unor evenimente pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele de evaluare, respectiv de la acestea la centrele de contestații.
De asemenea, conducerea Jandarmeriei Maramureș menține o legătură permanentă cu reprezentanții instituțiilor școlare, pentru soluționarea operativă a oricărui incident ce poate perturba buna desfășurare a activităților de examinare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.