Consultare publică la Apele Române

0
89
Lacul de acumulare Strîmtori-Firiza (sursa de alimentare cu apă a municipiului Baia Mare)

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a făcut public proiectul Planului de management al spațiului hidrografic Someș-Tisa, actualizat.
Poate fi citit de către cei interesaţi la: https://somes-tisa.rowater.ro/consultarea-publicului/ directiva-cadru-apa/materiale-utile/, documentul fiind disponibil pînă la 30 decembrie 2021. La procesul de consultare publică sînt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de apă: primării, instituţii publice, utilizatori de apă, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice, care pot face sugestii şi propuneri. Informaţie primită de la Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa.
• Populația din spațiul hidrografic Someș-Tisa depinde de resursele de apă subterane şi de suprafaţă, nevoia de apă fiind continuă, deci este necesară cooperarea tuturora pentru o gospodărire mai bună a resurselor de apă și a ecosistemelor acvatice. Documentul pus în discuţia opiniei publice cuprinde: caracterizarea bazinelor hidrografice și a corpurilor de apă (de suprafață și subterane), analiza surselor de poluare (cu substanțe organice, nutrienți, substanțe periculoase, în localităţi, zone industriale, ferme zootehnice, pe terenurile agricole), alterarea hidromorfologică şi evaluarea stării corpurilor de apă, programe de măsuri, costurile aferente și sursele de finanțare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.