Se pot depune cererile pentru pensia de urmaș

0
200

Copiii au dreptul la pensie de urmaș dacă își continuă studiile într-o formă de învă­țământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani.
Elevii urmași în vârs­tă de peste 16 ani au obligația să prezinte o adeverință din care să rezulte că în anul școlar în curs, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii în vigoare. Data scadentă de depunere a adeverinței este 25 septembrie a anului în curs.
„Întrucât anul universitar începe cu 1 octombrie 2021, studenții urmași în vârstă de până la 26 de ani au obligația ca până la data menționată să depună la Casa de Pensii Baia Mare sau Casa Locală Sighetu Marmației, în funcție de domiciliu, o declarație pe propria răspundere în acest sens. Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie 2021, aceștia au obligația de a prezenta adeverința în original sau copie/electronic din care să rezulte că în anul universitar în curs, respectiv 2021-2022, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii”, a punctat directorul executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Pop. Adeverințele și declarațiile pe proprie răspundere pot fi transmise și prin intermediul Poștei Române sau prin e-mail – intrebari@pensiimaramures.ro – cu condiția să se depună ulterior originalul până la 25 decembrie 2021. În caz contrar, pensia de urmaș se suspendă începând cu prima zi a lunii următoare, respectiv cu data de 1 ianuarie a anului următor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.