Ajutor la domiciliu pentru vârstnici

0
47

Pe durata pandemiei, asistenții sociali și psihologii din cadrul ASSOC au putut constata cât de mulți vârst­nici au nevoie de ajutor.
Cât timp accesul pe străzi a fost restricționat din cauza COVID-19, numeroși oameni în etate au rămas captivi nu doar în casă, ci într-o lume a lor, iar acest lucru le-a afectat viața. Proiectele Santinela ASSOC” și „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19 (137872)” au subliniat importanța serviciilor de îngrijire la domiciliu, iar situația i-a determinat pe colegii din ASSOC să vină cu măsuri rapide de ajutor. Astfel a apărut Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, care a împlinit un an de activitate chiar pe 9 septembrie, când s-a obținut licența de funcționare de la Ministerul Muncii.
În prezent, specialiștii din cadrul serviciului oferă asistență pentru 30 de bătrâni, ajutorul fiind în concordanță cu gradul de dependență și nevoile individuale ale fiecăruia. Serviciul de îngrijire la domiciliu este perfect pentru persoanele vârstnice care au nevoie de ajutor și asistență pentru desfășurarea activităților de zi cu zi, iar asistenții sociali implicați sunt oricând la dispoziția celor care aleg să opteze pentru aceste servicii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.