2 ucraineni cercetați pentru contrabandă și 18.500 pachete cu țigări confiscate

1
86

În Piatra
Luni, 13 septembrie, polițiștii de frontieră din Sarasău au observat pe direcția localității Piatra, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.
Imediat s-a acționat pentru reținerea lor însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase 4 focuri de avertisment, în plan vertical.
Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a doi bărbați, cetățeni ucraineni, în vârstă de 21 și 22 de ani, iar la fața locului au fost descoperite 16 colete cu țigări.
În urma inventarierii baxurilor, au rezultat 13.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 158.000 lei, care au fost confiscate.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Percheziție în Bistra
Tot luni, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră maramureșeni au efectuat o percheziție în Bistra, la un imo­bil, în prezența proprietarului, un bărbat, în vârstă de 34 de ani.
În curtea imobilului, a fost descoperit un autoturism în interiorul căruia au fost găsite 10 baxuri cu țigări, de proveniență Duty-Free, care conțineau 5.000 de pachete, în valoare de 58.500 lei.
Autoturismul, în valoare de 20.000 lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

1 COMENTARIU

  1. Observ ca aproape zilnic apar articole referitoare la contrabanda cu tigari si ma gandesc la amploarea fenomenului, fiind convins ca poate numai un foarte mic procent din cazuri sunt depistate.Personal nu cred ca fenomenul poate fi stopat ,asa cum numai dupa terminarea embargoului impus Serbiei,fenomenul contrabandei cu produse petroliere s-a stins.Prin comparatie daca pretul tigarilor in Ucraina se va apropia de cel din tara noastra,fenomenul va disparea de la sine,iar pana atunci veti continua sa tot scrieti despre contrabanda.Oare politicienii nostri de ce nu arata ce pierdere uriasa inregisteaza statul roman in urma acestei contrabande ? De ce nu fac demersurile necesare pe langa Uniunea Europeana pentru a impune Ucrainei ,ca tara care are stabilite anumite conventii cu Bruxeles,sa se implice in acest fenomen ? Raspunsul este evident,politicienilor nostrii nu le pasa deloc de acest fenomen foarte pagubos pentru statul roman,ci numai de propriile lor interese.Fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita,asa ca sa nu ne mai lamentam.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.