Focuri de armă pentru oprirea traficanților de țigări

0
28

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat în trafic două autoturisme încărcate cu aproximativ 29.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 331.500 lei. Pe timpul acțiunii s-au tras mai multe focuri de armă spre pneurile mașinilor. Cei doi conducători auto au fost reținuți pentru 24 de ore.
În Sighetu Marmației
Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism înmatriculat în România.
Șoferul a ignorat semnalele și a continuat deplasarea în mare viteză, motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 4 focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport.
Astfel, s-a reușit oprirea autoturismului și reținerea persoanei care îl conducea, un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în județul Maramureș, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență Duty-Free.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 24.464 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 286.300 lei.
În Nănești
Tot marți, în jurul orei 21, polițiștii de frontieră au identificat în trafic un alt autoturism, pe raza localității Nănești.
Și în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale.
În urma acțiunii, s-a reușit oprirea autoturismului, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un maramureșean, în vârstă de 23 de ani, iar în interior a fost descoperită cantitatea de 3.865 pachete cu țigări, de aceeași proveniență, în valoare de peste 45.200 lei.
În ambele cazuri, țigările au fost confiscate și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar conducătorii autoturismelor au fost reținuți pentru 24 de ore.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.