Psihiatrul Nina Benciu, arestată preventiv pentru luare de mită!

2
199

Nina Benciu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara. De 7 ani activează ca medic la spitalul din Cavnic, dar are și cabinet privat în Baia Mare.
Medicul maramureșean a fost reținut în data de 13 septembrie, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, pentru ca apoi în 14 septembrie instanța să încuviințeze propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Nina Benciu este acuzată că ar fi luat mită de mai multe ori (14 acte materiale).
Încheierea penală nr. 63/DL din 14.09.2021: ”În temeiul art. 226 Cod procedură penală și a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș în dosarul de urmărire penală nr. 416/P/2021, și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpatei BENCIU NINA (…), cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289, alin. 1, Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35, alin. 1, Cod penal (14 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 septembrie 2021 până în 13 octombrie 2021 inclusiv (…) Respinge cererea inculpatei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu”.

2 COMENTARII

  1. Mi-am permis sa fac un comentariu in legatura cu flagelul care este spaga in domeniu medical si in intreaga societate romaneasca.As vrea sa stiu motivul pentru care nu il publicati ? Considerati ca ceea ce am afirmat nu este adevarat,sau va este frica sa publicati adevarul,probabil ca anumite informatii sunt in continuare cenzurate.Va multumesc.

  2. Nu se realizeaza nimic ca nenorociti un doctor.Nu cred ca exista vreun doctor in tara noastra care in timpul cat a profesat ,sa nu fi luat spaga.Atunci ca sa fiti consecventi,ar trebui sa ii arestati pe toti ,fara exceptie.Acesta practica a bacsisului (cuvant provenit din limba turca,unde are acelasi inteles ca in limba romana),este o influenta balcanica si o reminiscenta din evul mediu.La noi la romani,doctorul,preotul,primarul sunt considerati niste oameni mult mai sus decat muritorii de rand,pe cand in alte tari ei sunt apreciati fiecare la locul sau de munca si sunt platiti pentru munca pe care o desfasoara,fiind considerati niste oameni obisnuiti.Din nefericire aceasta practica a spagii in Romania este atat de raspandita in toate sferele de activitate,incat nu cred ca o sa dispara vreodata din societatea romaneasca.Trist dar adevarat.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.