Maramureșenii, mai puțin interesați de munca în străinătate

0
28

Maramureșenii sunt mai rezervați când vine vorba despre asigurarea unui trai mai bun în străinătate. Chiar dacă față de anul trecut se observă o creștere a interesului pentru plecarea în alte țări, în comparație cu anii precedenți, numărul e mai mic.
În primul semestru din acest an, în jur de 154 de persoane au cerut detalii de la consilierul Eures din Maramureș cu privire la oferta locurilor de muncă vacante în alte state. Cei mai mulți maramureșeni interesați să plece în străinătate la muncă fac parte din categoria de vârstă 36-45 ani.
Prin intermediul rețelei EURES, au fost puse la dispoziția solicitanților de loc de muncă din Maramureș peste 400 de oferte, cele mai multe fiind în țările: Germania, Danemarca, Finlanda, Malta, Norvegia.
“Pentru a obține un loc de muncă în străinătate prin rețeaua EURES persoanele interesate trebuie să fie înscrise în baza de date națională. Înscrierile se pot face în cadrul agenției județene unde persoanele au domiciliul. Cu această ocazie se primesc informații, îndrumare, sfaturi, broșuri și pliante, privind condițiile de muncă și de viață din spațiul comunitar. Locurile de muncă vacante, precum și alte informații privind piața muncii din spațiul economic european pot fi vizua­lizate/ur­mărite și pe pagina de Facebook- Eures Romania”, a precizat Ștefania Donca, inspector superior la Compartimentul Analiza Pieței Muncii, Programe de Ocupare și Implementare Măsuri Active din cadrul AJOFM Maramureș. Persoanele care doresc să plece la muncă în spațiul UE o pot face prin intermediul rețelei EURES și pot consulta locurile de muncă vacante existente la nivelul UE pe portalul EURES european www.eures.europa.eu sau cel național, al A.N.O.F.M. www. eures.anofm.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.