Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate, unele cu consecințe grave

0
29

Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicid, spun cei de la Salvați Copiii România”.
În doar 8,1% dintre cazurile care au apelat la serviciile de consiliere ale psihologilor organizației „Salvați Copiii România” în primul an de pandemie, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic (opoziționism, ADHD/ADD, tulburări de vorbire, intelect liminar sau tulburări de neurodezvoltare), arată datele unei anchete.
Cercetările recente evidențiază faptul că unul din patru copii se confruntă cu anxietatea. De la debutul pandemiei, aproximativ 65% dintre copii au sentimente de neputință, de singurătate și de frică de izolare de cei dragi.
Copiii și adolescenții au dezvoltat diferite tulburări emoționale, în proporție majoritară dezvoltate pe fondul contextului psihosocial. Cele mai frecvente diagnostice în cazul preșcolarilor au fost reprezentate de anxietate și anxietatea școlară (dificultățile de readaptare școlară).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.