Biserica – alături de comunitățile marginalizate

0
95

În noiembrie 2020, pe câmpul din fața Bisericii UNESCO Sfânta Cuvioasă Parascheva avea loc conferința de lansare a proiectului Biserica – alături de comunitățile marginalizate din teritoriul GAL Mara-Gutâi (manager de proiect, preotul Ioan Ardelean).
Proiectul, a cărui derulare se întinde pe o perioadă de 36 de luni, are ca obiectiv general creșterea calității vieții pentru 260 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (70 de copii, 130 de adulți, 60 de vârstnici), din teritoriul GAL Mara-Gutâi, din care 10% persoane de etnie romă. Proiectul are trei domenii strategice: social, ocupare, desegregare/nediscriminare, beneficiarilor oferindu-li-se servicii sociale comunitare, programe de consiliere vocațională, formare profesională și mediere pentru integrare pe piața muncii adulților apți de muncă, servicii de combaterea discriminării adresat copiilor și cadrelor didactice, servicii de voluntariat pentru implicarea eficientă a membrilor comunității în soluționarea problemelor sociale cu care comunitatea se confruntă.
Se lucrează la finalizarea infrastructurii, astfel ca în această toamnă Centrul social să fie inau­gurat. Proiectul este finanțat prin fondul social european/Program operațional capital uman 2014- 2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.