Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate

0
16

• În Remeți

Vineri dimineața, polițiștii de frontieră din Sarasău au observat pe direcția localității Remeți, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.
Imediat s-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.
Nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.
La fața locului, au fost descoperite 4 colete cu țigări, iar în urma inventarierii au rezultat 5.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 58.500 lei, care au fost confiscate.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

• În Vișeu de Sus

Polițiștii de frontieră au identificat pe DN18, pe marginea carosabilului, un autoturism abandonat, înmatriculat în România, în care s-au observat mai multe cartușe cu țigări.
S-a luat măsura transportării autoturismului la sediul instituției, unde în urma inventarierii țigărilor din interior, a rezultat cantitatea de 4.720 pachete țigări, cu timbru fiscal Belarus, în valoare de 55.200 lei.
Autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.