Programul „Plan Talent”, și în Baia Mare

0
30

Federația Română de Handbal organizează în perioada 10-31 octombrie o nouă acțiune parte din programul „Plan Talent”. Un popas este programat și în Baia Mare, în 30 octombrie.
Programul „Plan Talent” ajunge în cinci zone ale României. A început duminică, 10 octombrie, în București. Va poposi apoi în Suceava (17 octombrie), Timișoara (24 octombrie), Baia Mare (30 octombrie) și Sighișoara (31 octombrie).
În acțiunea derulată în București au participat 110 tineri sportivi, născuți în 2004-2007, coordonați de 10 antrenori, sub directa îndrumare a lui Jordi Giralt și Xavier Pascual.
„Prin «Plan Talent» antrenorii au ocazia să vadă jucătorii, iar eu vreau ca toată lumea să cunoască modelul pe care îl implementăm la echipa națională. Este un proiect bun și nu este proiectul meu sau al antrenorilor, ci proiectul handbalului românesc”, a declarat Xavier Pascual, selecționerul echipei naționale de seniori, citat de site-ul Federației Române de Handbal (FRH).
„Cei 10 antrenori prezenți la această ediție au acces la informație de calitate și proiectul are toate premisele să fie o reușită. În ianuarie 2022 dorim să selectăm 80 de copii din două generații, pe care să-i aducem într-un cantonament comun care să se încheie cu două meciuri internaționale. Cei care vor rămâne pentru meciurile internaționale vor fi nucleul loturilor naționale de juniori născuți 2004-2005 și de cadeți născuți 2006-2007”, a precizat antrenorul federal Iulian Stamate.
Programul „Plan Talent” a fost inaugurat în septembrie 2017. Printre obiecte: crearea unui proiect care să permită monitorizarea și selecția unui număr mai mare de jucători; sprijin acordat în vederea monitorizării și selectării jucătorilor pentru echipa națională; implementarea strategiei de joc stabilită pentru selecționatele naționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.