Liga Studenților „Pintea Viteazul”, în plin proces de recrutare

0
69

Un nou Birou de Conducere a preluat recent frâiele Ligii Studenților „Pintea Viteazul” pentru următorii doi ani. Momentan, organizația se ocupă de procesul de recrutare, precum și de campania provaccinare a studenților, iar în lunile următoare, se vor concentra pe proiectele destinate studenților de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

• fiecare recrut va primi câte un mentor

Reporter: Ce v-a determinat să vă implicați în mișcarea de reprezentare studențească?
Lorena UNGUREAN, secretar general: Pot spune că dorința noastră principală este chiar reprezentarea studențească. Vrem să ajutăm studenții din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, vrem să îi reprezentăm și vrem să aducem îmbunătățiri acolo unde este cazul. Bineînțeles, fiind la început de drum, avem multe lucruri de îmbună­tățit, dar suntem dornici și ambițioși în acest sens.
R.: Care sunt proiectele pe care LSPV le are, în prezent, în derulare?
L.U.: În prezent, e perioada în care organizația noastră crește în numărul de membri, urmând ca săptămâna aceasta să aibă loc întâlnirea cu recruții. Aici, fiecare recrut va primi câte un mentor, care are rolul de a-i ajuta să se acomodeze cu viața de student, să le fie mai ușor să se integreze în societate și să-i ajute la soluționarea eventualelor probleme care au legătură cu mediul universitar și nu numai.
R.: Care e situația în căminele de la „Nord”? Au fost soluționate toate cererile?
L.U.: S-au cazat studenții în limita locurilor disponibile și după criteriile de prioritizare a locurilor, respectând normele impuse de situația epidemiologică din prezent.

• în jur de 30% dintre studenții de la „Nord”, vaccinați

R.: Aveți cunoștință care e procentul de studenți de la „Nord” vaccinați? Se implică LSPV în campania de vaccinare?
L.U.: Cu puțin timp înainte de a începe anul universitar, erau undeva în jur de 30% studenți vaccinați. LSPV a demarat o campanie pro-vaccinare prin care am îndemnat tinerii să se vaccineze.
R.: Ce proiecte gân­dește noua conducere a LSPV pentru perioada următoare?
L.U.: Având în vedere că unii membri din Biroul de Conducere LSPV au deja experiență în realizarea și coordonarea proiectelor de dimensiuni mai mari, vom încerca să păstrăm standardele la același nivel prin proiecte dedicate studenților. Vom păstra și proiectele de tradiție, dar le vom readapta și vom veni cu îmbună­tățiri. Suntem o echipă tânără, dinamică, cu idei inovative care este și foarte entuziasmată de ceea ce va urma. Bineînțeles, pe viitor avem în plan să venim cu proiecte și activități noi care să îi aibă în prim-plan pe studenții din cadrul UTC-N CUNBM.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.