Modificări la Codul Muncii

0
43

De azi, 20 octombrie, intră în vigoare mai multe modificări operate în cazul Codului Muncii, prin OUG nr. 117/04.10.2021. Practic, au fost introduse noi dispoziții și a fost modificat cuantumul sancțiunilor.
Oficialii Inspectoratului de Muncă Maramureș precizează că „primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 105 alin. (1) lit. c) și se sanc­ționează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei”.
Munca subdeclarată – acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit și evidențiat în statele de plată a salariilor și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale – se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 lei.
În același document se mai precizează că munca suplimentară se compensează prin ore libere, plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia. În plus, pentru întârzierile salariale cu mai mult de o lună, amenzile sunt de la 5.000 la 10.000 lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidența Legii insolvenței.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.