Depozitul de gunoi, o imagine a impotenţei administrative!

2
293

Eşec dezolant în Fărcașa
Dacă treci pe la depozitul de deşeuri cu finanţare europeană de la Fărcaşa, te ia plânsul. Recunoaştem, trecem constant, la 2-3 luni, cu speranţa că poate-poate se va mişca ceva.
Pentru cei care nu sunt în temă, revenim cu o schiţă. În urmă cu…trei preşedinţi de consilii judeţene, s-a câştigat finanţare pentru SMID-uri, proiecte nefericite care nu au văzut finalitatea nicăieri în ţară. Au trecut ani, bani, s-a cumpărat tehnică ce a ieşit din garanţie şi a expirat moral şi tehnic, iar depozitul nu funcţionează. Pentru că a fost pus (N.R.- greşit? pervers?) pe o alunecare de teren, binecunoscută de săteni.

Acum, Consiliul Judeţean nu mai caută soluţii decât alternative, se pare că s-a blazat şi a acceptat ideea că va trebui să returneze finanţarea şi poate chiar să accepte interdicţie la fonduri europene, pe fond de „malpraxis” pentru câţiva ani. La faţa locului, e o linişte de-ţi ţiuie urechile. Alunecarea de teren avansează. De lucrat, nu lucrează nimeni. S-a făcut un alt acces spre depozit. Păcat de reţeaua de drumuri asfaltate în toate direcţiile, ce nu mai deservesc acum nimic, decât terenuri, ciurde, vânători. La depozit, un om şi câţiva câini ce te latră, te avertizează să-ţi vezi de drum, că nu e nimic de văzut acolo.
Între timp, primarii din Maramureş plătesc taxe aberante pentru a scăpa de gunoiul adunat din comune. Între timp, în ţări vest-europene, gunoiul se arde în instalaţii speciale, cu zero poluare, ba generează energie prin ardere. Între timp, primari din Maramureş ce au bugete mărunte, ascund gunoaiele pe unde pot. Între timp, Italia şi alte ţări confirmă că depozitele de gunoi sunt afaceri superprofitabile. Ceea ce, revenim, primarii maramureşeni au aflat pe spatele lor. Şi al nostru.

2 COMENTARII

  1. Sa fie invitati la taierea panglicii domnii Gabriel Zetea si Mircea Man si sa se laude ca in mandatele lor a demarat proiectul.Bravo impostorilor ,pentru o asa realizare ati fost rasplatiti cu functii importante,meritati.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.