Ipoteză înfricoșătoare a medicilor: A apărut tulpina românească de Covid-19

0
81

România se confruntă deja cu o nouă tulpină de Covid-19, apărută pe plan local, mult mai periculoasă față de variantele cunoscute până acum, este ipoteza unor medici, care se confruntă cu manifestări dramatice ale bolii.
Simptomele Covid și evoluția bolii nu mai sunt aceleași ca anul trecut, iar pacienții infectați care se prezintă aparent la timp la spital ajung la ATI în câteva minute, ceea ce îi face pe specialiști să ia tot mai serios în calcul ipoteza apariției unei noi tulpini a Sars-Cov-2, de data aceasta chiar în România.
Se pare că fiecare nouă tulpină a virusului a fost mai violentă decât cea anterioară, cu o transmisibilitate mult mai agresivă și o rată a mortalității superioară.
„Ceea ce am observat în ultima perioadă este o modificare a virusului din punctul de vedere al simptomatologiei, și anume o degradare într-un timp foarte scurt a pacienților. Dacă la internare prezintă un necesar de oxigen mic, vorbim de un necesar de 5 litri pe minut, într-un interval foarte scurt, sub 30 de minute, necesarul de oxigen escaladează, necesitând consult de ATI și îngrijirea în ATI” – a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.
Se pare că noua tulpină este ceva diferit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.